Szerkesztőségi kedvenc: csokis brownie

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, az egyik nagy családi kedvencünk a csokoládés brownie. Lehet variálni is gyümölccsel, fagyival. Szeretem benne, hogy nem kell sok liszt bele. Én a teljes cukor mennyiséget sem teszem bele, mivel már magától a csokoládétól és vaníliás cukortól is édes lesz.

Hozzávalók:

Étcsokoládé: 200g

Kakaó: 2-3 evőkanál

Vaj: 175g

Tojás: 3 egész

Cukor vagy cukorhelyettesítő vagy a kettő mixelve pl. Eritritol : 150g (kevesebbet is lehet tenni bele)

Liszt: 50g

Sütőpor: 2 késhegynyi

Vaníliás cukor: 2 csomag

Extra: vanília fagylalt, erdei gyümölcs (vagy csak eper, málna, áfonya stb. ami éppen van otthon)

Így készítsük el:

A száraz anyagokat összekeverem (liszt, só, sütőpor). Majd a tojást és a cukrot is összekeverem. A vajat, a csokoládét és a kakaót összeolvasztjuk a gőz felett. Az olvasztott dolgokat hozzákeverjük a tojásos, cukros alaphoz. Végül a száraz és a csokis részeket is összekeverjük. A masszát tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 35 percig sütjük, kb. 180 fokon. A tepsi ne legyen túl nagy, mert akkor nagyon vékony lesz a süti. Én sütőpapírt is használok, mert így egyszerűen kiemelem a tepsiből.

Extra ötlet a tálaláshoz:

Vanília fagyit és gyümölcsöket is tehetünk mellé! Így egyszerűen istenien finom! Vagy néha szoktam kis fehércsokoládé darabokat beleszórni a csokoládés masszába, mielőtt beteszem a sütőbe. És ha olyan kedvem van, akkor mandulával is megszórom. Szárnyaljon szabadon a fantáziánk!

Jó étvágyat hozzá!

 

Gréta

Fotó:  1 Molnár Gréta,  2 www.kepguru.hu

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Frizura & Szépség
Adatkezelés

Annak érdekében, hogy webhelyünk használatát kényelmesebbé tegyük látogatóinknak, bizonyos adatokat el kell tárolnunk (elsősorban a látogatók böngésző programjának ideiglenes tárolójában, cookie-k – sütik formájában)

A sütik engedélyezését a baloldali menükben lehet beállítani.