Miért ne készíthetnénk mi magunk a karácsonyi ajándékot? Mutatunk néhány egyszerű és nagyszerű finomságot, melyet betehetünk a fa alá…
Bonbon
Mi sem egyszerűbb, mint bonbont készíteni! Csak jó minőségű csokoládé, egy kis fantázia és mini muffinpapír/bonbon forma kell hozzá! 20 dkg csokoládét olvasszunk meg vízgőz felett (a gázt zárjuk el alatta), ízesítsük kedvünk szerint (reszelt narancshéj, kókuszreszelék, mandula, aszalt gyümölcsök, pálinka, fahéj, vanília stb.), majd öntsük a formákba! Tegyük hűtőbe néhány órára! Csomagoljuk be szépen!
Fűszeres narancslekvár
A narancsokat (fél kg) hámozzuk meg, majd daraboljuk apróra, és tegyük egy nagy lábosba! Adjunk hozzá 20 dkg cukrot, őrölt fahéjat és egy vaníliarúd kikapart magjait! Főzzük 40 percen keresztül, majd botmixerrel pürésítsük! Forrón töltsük üvegekbe, majd tegyük meleg helyre és hagyjuk ott kihűlni! Készítsünk hozzá egyedi címkét és csomagolást!
Forró citromos fehércsokoládé
Ebben az esetben is vízgőz felett kell olvasszuk meg a fehércsokoládét (20dkg), és ezután adjuk hozzá a citrom reszelt héját (1 db), majd öntsük egy kis műanyag pohárba, állítsunk bele egy fa pálcikát (ez lesz majd a keverőkanál is, miután belemerítettük a forró tejbe) és tegyük a hűtőbe! A megdermedt csokikat csomagoljuk be szépen, és írjunk hozzá frappáns használati utasítást!
Süti nyalóka
Divatos és látványos ajándékötlet, amellyel nagy sikert arathatunk.
Hozzávalók egy egyszerű, sütést nem igénylő változathoz:
15 dkg csokis keksz, 2 ek. mogyorókrém, 10 dkg étcsokoládé, 1 ek. színes cukorka, hurkapálca.
A csokis kekszet morzsoljuk el, majd dolgozzuk össze a mogyorókrémmel! Formázzunk kis golyókat belőle (kb. 15 db lesz), az étcsokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, mártsuk bele a pálcákat, majd nyomjuk a golyókba őket, és várjuk meg, amíg megdermed (így nem fog leesni a golyó a pálcáról). Aztán mártsuk bele a golyókat is a csokoládéba, és hempergessük a színes cukorkába!
Fotók: www.kepguru.hu








Vélemény, hozzászólás?